Enkel sitronkake

Nyt sitrussesongen med en frisk og enkel sitronkake som passer perfekt til enhver anledning. Denne oppskriften kan tilpasses etter ønske og lages enten i en stor rund form på 22-26 cm eller i flere mindre former. En garantert nytelse for alle som elsker den friske smaken av sitron.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 3 egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0,25 ts salt
  • 2 sitroner

Glasur

  • 3 dl melis
  • 3 ss silt sitronsaft
  • 1 beger kremost til baking - naturell
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Vask sitronene godt. Tørk dem og skjær av det gule skallet med en egnet kniv eller bruk et fint rivjern. (Det er ikke ønskelig å ha med noe av det hvite skallet.)
  2. Pisk smør og sukker til en luftig røre.
  3. Bland ett og ett egg inn i røra.
  4. Bland sammen de tørre ingrediensene og sikt det inn i røra. Bland godt.
  5. Tilsett litt revet sitronskall, spar 3 ss av sitronstrimler til pynt.
  6. Press saften ut av sitronene. Spar ett pr ss sitronsaft til glasuren og rør resten (ca. 1 dl) av saften inn i røra. Bland sammen.
  7. Smør en kakeform på 22-26 cm i diameter, eller bruk små kakeformer. Ha gjerne bakepapir i bunnen. Hell i røra.
  8. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-45 min. Sjekk med en bakepinne. Stikk den inn i kaken. Om det ikke sitter noe deig igjen på pinnen er den ferdig.
  9. Avkjøl kaken før du tar den ut av formen.
  10. Sitronskallet til pynt kan du bruke som det er eller koke det i noen minutter i 1 dl vann og 0,5 dl sukker i en liten kjele. Da får sitronskallet ekstra god smak. Sil av og avkjøl det før du har det på kaken.
  11. Bland ingrediensene til glasuren og ha den på kaken. Pynt med sitronskallet.
  12. Kaken er holdbar, og den er fin å fryse.
Legg til på Min side
Del på Facebook